Navy Grog

VIDEO

Navy Grog

Drinkkiperhe: Tiki
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 19.4 % i
Tilavuus: 187.5 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Viikinkien sima-/viinimuki
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shaker
Jää lasissa: i Pebble-jää

Tästä Tiki-drinkistä on useita versioita, kuten useimmista drinkeistä. Tämä on kuitenkin alkuperäinen Donn the Beachcomber -versio vuodelta 1941, joskin rommit ovat hieman erit kuin hänen versiossa. Samaa tyyliä ovat kuitenkin. Tämä kuuluu drinkkeihin, joita ei juoda kovin montaa illan aikana, jos haluaa pidemmän illan, sillä se sisältää yhteensä 90 ml rommia.

Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät (varsinkin kun sheikkaamiseenkin käytetään pebble-jäätä) kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsytetty) Plantation Original Dark Double Aged 30 ml
Rommi (kypsytetty) Plantation 3 Stars 30 ml
Rommi (kypsytetty) El Dorado 12 Year 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Greippimehu (ruby) 22.5 ml
Limemehu 22.5 ml
Hunajasiirappi 30 ml
Soodavesi 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkin maku on erittäin monitasoinen, jos tällaista termiä sallitaan käytettävän. Tummat rommit maistuvat rinnakkain ja vaalea rommi jää kenties hieman niiden peittoon. Hunaja maistuu sopivan selkeästi taustalla, varsinkin jälkimaussa ja sitrukset tuovat omat pikkukirpsakat ominaisuutensa kokonaisuuteen. Soodaveden tehtävä on tietenkin vain tuoda kuplia juomaan. Kun ajatellaan, että tässä on rommeja lähes puolet koko kahden desin nestemäärästä, on jopa hämmästyttävää, että se paha etanoli ei maistu tässä lainkaan. Siksi näitä grogeja on helppo juoda useampikin putkeen, mutta siinähän käy sitten silleesti perinteisesti… eli jalat menee alta. Taisin juuri imaista drinkkini viiteen minuuttiin pillin läpi tätä kirjoittaessa.

ARVOSANA: 87 / 100 (05.07.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Spike's Breezeway Cocktail Hour. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.