Navy Grog
Katso video
drinkin valmistuksesta
YouTube-kanavallani:
Navy Grog

Navy Grog (Tiki)

Tästä Tiki-drinkistä on useita versioita, kuten useimmista drinkeistä. Tämä on kuitenkin alkuperäinen Donn the Beachcomber -versio vuodelta 1941, joskin rommit ovat hieman erit kuin hänen versiossa. Samaa tyyliä ovat kuitenkin. Tämä kuuluu drinkkeihin, joita ei juoda kovin montaa illan aikana, jos haluaa pidemmän illan, sillä se sisältää yhteensä 90 ml rommia.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi: ii Määrä
Rommi (tumma)Plantation Original Dark Double Aged30 ml
Rommi (vaalea)Plantation 3 Stars30 ml
Rommi (tumma)El Dorado 12 Year30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Greippimehu (ruby)22.5 ml
Limemehu22.5 ml
Hunajasiirappi30 ml
Soodavesi22.5 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 19.4% i

Valmistustapa: Sheikataan

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkin maku on erittäin monitasoinen, jos tällaista termiä sallitaan käytettävän. Tummat rommit maistuvat rinnakkain ja vaalea rommi jää kenties hieman niiden peittoon. Hunaja maistuu sopivan selkeästi taustalla, varsinkin jälkimaussa ja sitrukset tuovat omat pikkukirpsakat ominaisuutensa kokonaisuuteen. Soodaveden tehtävä on tietenkin vain tuoda kuplia juomaan. Kun ajatellaan, että tässä on rommeja lähes puolet koko kahden desin nestemäärästä, on jopa hämmästyttävää, että se paha etanoli ei maistu tässä lainkaan. Siksi näitä grogeja on helppo juoda useampikin putkeen, mutta siinähän käy sitten silleesti perinteisesti… eli jalat menee alta. Taisin juuri imaista drinkkini viiteen minuuttiin pillin läpi tätä kirjoittaessa.

ARVOSANA: 87

Maksimipistemäärä on 100 ja olen arvioinut drinkin 05.07.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Spike's Breezeway Cocktail Hour. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.