Spring Forward (italia)
Arvosanani drinkille: 70 / 100 Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 145 ml Alkoholipitoisuus: 15.5 % Ravintola-annoksia: 1.5 | Tehty & arvioitu: 26.05.2024 Käyttämäni juoma-astia: Coupe – Orrefors More Jää lasissa: Ei mitään Reseptin lähde: Anders Erickson |
Sain hankittua tässä käyttämäni Italia-piscon juuri ennen drinkin valmistusta, joten päätin tehdä saman drinkin kahdella eri piscolla. Se toinen löytyy täältä. Alkuperäisessä reseptissä käskettiin laittaa yksi mansikka, mutta koska mansikan maku on herkullinen, laitoin kaksi. Käytän myös ensimmäistä kertaa koskaan Andersin suosimaa sokerilientä suhteella 1,5:1.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Brandy (pisco) | Barsol Italia | 30 ml |
Gini (dry) | Botanist Islay Dry Gin | 15 ml |
Vermutti | Martini Bianco | 22.5 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sokeriliemi (1,5:1) | 15 ml |
Sitruunamehu | 22.5 ml |
Mansikka (tuore) | 40 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ:
Verrattuna samaan aikaan valmistamaani ja juuri ennen tätä maistelemaani Quebranta-versioon, tässä on selkeästi enemmän hedelmäisiä makuja, jotka ovat peräisin pääraaka-aineesta eli piscosta. Mainittujen makujen ansiosta tämä on näistä kahdesta drinkistä ehdottomasti se maistuvampi. Ginin kataja taitaa olla se ainesosa, joka tuo tähän sellaisen pikkukitkerän maun, jota ilmankin pärjäisin vallan mainiosti.