Spring Forward

VIDEO

Spring Forward (italia)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 15.5 % i
Tilavuus: 145 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Sain hankittua tässä käyttämäni Italia-piscon juuri ennen drinkin valmistusta, joten päätin tehdä saman drinkin kahdella eri piscolla. Se toinen löytyy täältä. Alkuperäisessä reseptissä käskettiin laittaa yksi mansikka, mutta koska mansikan maku on herkullinen, laitoin kaksi. Käytän myös ensimmäistä kertaa koskaan Andersin suosimaa sokerilientä suhteella 1,5:1.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Brandy (pisco) Barsol Italia 30 ml
Gini (dry) Botanist Islay Dry Gin 15 ml
Vermutti (blanc) Martini Bianco 22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sokeriliemi (1,5:1) 15 ml
Sitruunamehu 22.5 ml
Mansikka (tuore) 40 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Verrattuna samaan aikaan valmistamaani ja juuri ennen tätä maistelemaani Quebranta-versioon, tässä on selkeästi enemmän hedelmäisiä makuja, jotka ovat peräisin pääraaka-aineesta eli piscosta. Mainittujen makujen ansiosta tämä on näistä kahdesta drinkistä ehdottomasti se maistuvampi. Ginin kataja taitaa olla se ainesosa, joka tuo tähän sellaisen pikkukitkerän maun, jota ilmankin pärjäisin vallan mainiosti.

ARVOSANA: 70 / 100 (26.05.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.