Chirulín
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Alkoholipitoisuus: 16.2 % Tilavuus: 153 ml | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball Jää lasissa: Pitkä jääpala |
Chirulín on väitetysti vanhempi pisco-drinkki kuin legendaarinen Pisco Sour.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Brandy (pisco) | Barsol Primero Quebranta | 60 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Greippimehu (ruby) | 45 ml |
Kanelisiirappi | 30 ml |
Limemehu | 15 ml |
Suolaliuos (20%) | 3 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kanelin maku tulee ensimmäisenä esiin miellyttävänä. Seuraavaksi piscon kevyesti viinimäinen makukin tuntuu. Punaisen greipin mehu myötävaikuttaa varmasti myös drinkin makeuteen ja samalla pieneen happamuuteen. Pääfiilikseltään kuvaisin drinkkiä kuitenkin mekahkoksi. Tässä on kyllä erittäin miellyttävä drinkki. Verrattuna klassiseen Pisco Souriin tässä on jo makuvivahteita, sillä onhan tässä ainesosiakin vähän enemmän. Voin hyvin kuvitella nauttivani ämp… muutaman tällaisen kuumana kesäpäivänä. Tässä ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta ihan täysiin pisteisiin kaivattaisiin vielä se viimeinen umph makuvivahteiden osalta.
Suolaliuoksen läsnäoloa ei muuten huomannut drinkissä lainkaan, mutta kun tein toisen (kuvassa näkyvän) drinkin ja minulla lipsahti 5-10 pisaraa suolaliuosta drinkkiin… se alkaa jo olemaan havaittavissa. Sitä en tosin vieläkään sano, onko se hyvä vai huono asia… yllättävää.