Chirulín on vanhempi pisco-drinkki kuin legendaarinen Pisco Sour. Itse asiassa, joidenkin lähteiden mukaan Chirulín on Perun ensimmäinen pisco-drinkki koskaan. Luin vasta drinkin valmistuksen jälkeen, että greipin sijasta kuuluisikin käyttää pomeloa.
Chirulín on vanhempi pisco-drinkki kuin legendaarinen Pisco Sour. Itse asiassa, joidenkin lähteiden mukaan Chirulín on Perun ensimmäinen pisco-drinkki koskaan. Luin vasta drinkin valmistuksen jälkeen, että greipin sijasta kuuluisikin käyttää pomeloa.
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 16.3 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.6 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 152 ml
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Pitkä jääpala Tehty & arvioitu: 27.04.2024
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 16.3 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.6 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 152 ml
Tehty & arvioitu: 27.04.2024
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Pitkä jääpala
Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani. DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä. Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen
Alkoholittomat ainesosat:
Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä.
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen Määrä
Alkoholittomat ainesosat
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara Määrä KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kanelin maku tulee ensimmäisenä esiin miellyttävänä. Seuraavaksi piscon kevyesti viinimäinen makukin tuntuu. Punaisen greipin mehu myötävaikuttaa varmasti myös drinkin makeuteen ja samalla pieneen happamuuteen. Pääfiilikseltään kuvaisin drinkkiä kuitenkin mekahkoksi. Tässä on kyllä erittäin miellyttävä drinkki. Verrattuna klassiseen Pisco Souriin tässä on jo makuvivahteita, sillä onhan tässä ainesosiakin vähän enemmän. Voin hyvin kuvitella nauttivani ämp… muutaman tällaisen kuumana kesäpäivänä. Tässä ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta ihan täysiin pisteisiin kaivattaisiin vielä se viimeinen umph makuvivahteiden osalta.
Suolaliuoksen läsnäoloa ei muuten huomannut drinkissä lainkaan, mutta kun tein toisen (kuvassa näkyvän) drinkin ja minulla lipsahti 5-10 pisaraa suolaliuosta drinkkiin… se alkaa jo olemaan havaittavissa. Sitä en tosin vieläkään sano, onko se hyvä vai huono asia… yllättävää.
ARVOSANA: 95 / 100
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kanelin maku tulee ensimmäisenä esiin miellyttävänä. Seuraavaksi piscon kevyesti viinimäinen makukin tuntuu. Punaisen greipin mehu myötävaikuttaa varmasti myös drinkin makeuteen ja samalla pieneen happamuuteen. Pääfiilikseltään kuvaisin drinkkiä kuitenkin mekahkoksi. Tässä on kyllä erittäin miellyttävä drinkki. Verrattuna klassiseen Pisco Souriin tässä on jo makuvivahteita, sillä onhan tässä ainesosiakin vähän enemmän. Voin hyvin kuvitella nauttivani ämp… muutaman tällaisen kuumana kesäpäivänä. Tässä ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta ihan täysiin pisteisiin kaivattaisiin vielä se viimeinen umph makuvivahteiden osalta.
Suolaliuoksen läsnäoloa ei muuten huomannut drinkissä lainkaan, mutta kun tein toisen (kuvassa näkyvän) drinkin ja minulla lipsahti 5-10 pisaraa suolaliuosta drinkkiin… se alkaa jo olemaan havaittavissa. Sitä en tosin vieläkään sano, onko se hyvä vai huono asia… yllättävää.
ARVOSANA: 95 / 100