Chirulín

Chirulín on vanhempi pisco-drinkki kuin legendaarinen Pisco Sour. Itse asiassa, joidenkin lähteiden mukaan Chirulín on Perun ensimmäinen pisco-drinkki koskaan. Luin vasta drinkin valmistuksen jälkeen, että greipin sijasta kuuluisikin käyttää pomeloa.


Chirulín

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Brandy (pisco) Barsol Primero Quebranta 60 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Greippimehu (ruby) 45 ml
Kanelisiirappi 30 ml
Limemehu 15 ml
Suolaliuos (20%) 2 ml

Koristeeksi
Greippiviipale
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 16.3 % i

Ravintola-annoksia: 1.6 kpl i

Tilavuus: 152 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Highball

Jää lasissa: i
Pitkä jääpala

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 27.04.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kanelin maku tulee ensimmäisenä esiin miellyttävänä. Seuraavaksi piscon kevyesti viinimäinen makukin tuntuu. Punaisen greipin mehu myötävaikuttaa varmasti myös drinkin makeuteen ja samalla pieneen happamuuteen. Pääfiilikseltään kuvaisin drinkkiä kuitenkin mekahkoksi. Tässä on kyllä erittäin miellyttävä drinkki. Verrattuna klassiseen Pisco Souriin tässä on jo makuvivahteita, sillä onhan tässä ainesosiakin vähän enemmän. Voin hyvin kuvitella nauttivani ämp… muutaman tällaisen kuumana kesäpäivänä. Tässä ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta ihan täysiin pisteisiin kaivattaisiin vielä se viimeinen umph makuvivahteiden osalta.

Suolaliuoksen läsnäoloa ei muuten huomannut drinkissä lainkaan, mutta kun tein toisen (kuvassa näkyvän) drinkin ja minulla lipsahti 5-10 pisaraa suolaliuosta drinkkiin… se alkaa jo olemaan havaittavissa. Sitä en tosin vieläkään sano, onko se hyvä vai huono asia… yllättävää.

ARVOSANA
95 / 100

Chirulín

Chirulín on vanhempi pisco-drinkki kuin legendaarinen Pisco Sour. Itse asiassa, joidenkin lähteiden mukaan Chirulín on Perun ensimmäinen pisco-drinkki koskaan. Luin vasta drinkin valmistuksen jälkeen, että greipin sijasta kuuluisikin käyttää pomeloa.


Chirulín

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
16.3 % i
Ravintola-annoksia:
1.6 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
152 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Highball
Jää lasissa: i
Pitkä jääpala
Tehty & arvioitu:
27.04.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kanelin maku tulee ensimmäisenä esiin miellyttävänä. Seuraavaksi piscon kevyesti viinimäinen makukin tuntuu. Punaisen greipin mehu myötävaikuttaa varmasti myös drinkin makeuteen ja samalla pieneen happamuuteen. Pääfiilikseltään kuvaisin drinkkiä kuitenkin mekahkoksi. Tässä on kyllä erittäin miellyttävä drinkki. Verrattuna klassiseen Pisco Souriin tässä on jo makuvivahteita, sillä onhan tässä ainesosiakin vähän enemmän. Voin hyvin kuvitella nauttivani ämp… muutaman tällaisen kuumana kesäpäivänä. Tässä ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta ihan täysiin pisteisiin kaivattaisiin vielä se viimeinen umph makuvivahteiden osalta.

Suolaliuoksen läsnäoloa ei muuten huomannut drinkissä lainkaan, mutta kun tein toisen (kuvassa näkyvän) drinkin ja minulla lipsahti 5-10 pisaraa suolaliuosta drinkkiin… se alkaa jo olemaan havaittavissa. Sitä en tosin vieläkään sano, onko se hyvä vai huono asia… yllättävää.

ARVOSANA
95 / 100