Chirulín

VIDEO

Chirulín

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 16.3 % i
Tilavuus: 152 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Pitkä jääpala

Chirulín on vanhempi pisco-drinkki kuin legendaarinen Pisco Sour. Itse asiassa, joidenkin lähteiden mukaan Chirulín on Perun ensimmäinen pisco-drinkki koskaan. Luin vasta drinkin valmistuksen jälkeen, että greipin sijasta kuuluisikin käyttää pomeloa.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Brandy (pisco) Barsol Primero Quebranta 60 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Greippimehu (ruby) 45 ml
Kanelisiirappi 30 ml
Limemehu 15 ml
Suolaliuos (20%) 2 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kanelin maku tulee ensimmäisenä esiin miellyttävänä. Seuraavaksi piscon kevyesti viinimäinen makukin tuntuu. Punaisen greipin mehu myötävaikuttaa varmasti myös drinkin makeuteen ja samalla pieneen happamuuteen. Pääfiilikseltään kuvaisin drinkkiä kuitenkin mekahkoksi. Tässä on kyllä erittäin miellyttävä drinkki. Verrattuna klassiseen Pisco Souriin tässä on jo makuvivahteita, sillä onhan tässä ainesosiakin vähän enemmän. Voin hyvin kuvitella nauttivani ämp… muutaman tällaisen kuumana kesäpäivänä. Tässä ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta ihan täysiin pisteisiin kaivattaisiin vielä se viimeinen umph makuvivahteiden osalta.

Suolaliuoksen läsnäoloa ei muuten huomannut drinkissä lainkaan, mutta kun tein toisen (kuvassa näkyvän) drinkin ja minulla lipsahti 5-10 pisaraa suolaliuosta drinkkiin… se alkaa jo olemaan havaittavissa. Sitä en tosin vieläkään sano, onko se hyvä vai huono asia… yllättävää.

ARVOSANA: 95 / 100 (27.04.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Truffles on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.