Swamp Water

VIDEO

Swamp Water (reposado)

Drinkkiperhe: Highball / Fizz
Valmistustapa: Rakennetaan
Alkoholipitoisuus: 12.4 % i
Tilavuus: 247.5 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks
Käyttämäni välineet: i Baarilusikka
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Toby Keith on amerikkalainen, erittäin kuuluisa kantrilaulaja. Hänen omistamassa ravintola(ketju)ssa tarjoillaan tätä suovedeksi nimettyä drinkkiä. Drinkki valmistetaan alunperin mezcalista, mutta koska minulla ei ole sitä, valmistan sen kahtena kappaleena kahdesta eri tequilasta.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Tequila (reposado) Espolòn Reposado 37.5 ml
Likööri (meloni) Midori 15 ml
Likööri (omena) Sourz Apple 67.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 15 ml
Sweet & Sour mix 90 ml
Sokeriliemi (1:1) 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Nyt on pitkästä aikaa drinkki, jonka makua en osaa ennakkoon edes arvailla ainesosaluetteloa lukemalla! Myrkynvihreä, mutta samalla erittäin kaunis drinkki maistuu yhtä aikaa tequilalta, kirpeältä omenalta ja makealta melonilta. Vähän limeltäkin. Koska tein drinkistä samanaikaisesti silver- ja reposado tequila versiot, on perusteltua vertaillakin drinkkejä keskenään. Silverissä tequilan vähemmän mieluisat (pierun maku) ominaisuudet ovat selvästi vahvemmin esillä, kun taas reposadossa tynnyrikypsytyksen antamat hyvät maut ovat miellyttävillä ominaisuuksillaan esillä. Happaman omenan maku, jota ei pääse karkuun missään vaiheessa, tuo mieleen monet happamat hedelmäkarkit ja varsinkin ne kirpeät omenaremmit. Reposado vie vertailussa reilusti voiton minun suussa.

ARVOSANA: 85 / 100 (05.07.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Booze on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: