Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey

Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Kypsytysaika: 4-6 vuotta
Alkoholi: 45 %
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Lisätty sivustolle: 10.08.2023

Yhdysvaltojen lakien mukaan ruisviski (rye) -nimikettä saa käyttää vain silloin, kun rukiin osuus viinan valmistuksessa käytetyistä viljoista on vähintään 51%. Muitakin kriteerejä toki on. Tässä ruisviskissä rukiin osuus on peräti 95%, joka on poikkeuksellisen suuri. Viskiä on kypsytetty vähintään neljä vuotta anerikkalaisissa valkotammitynnyreissä.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Bulleitin pullot ovat tyylikkäitä soikioita ja hassua on, että eivät ole kaikkien näiden vuosienkaan jälkeen saaneet etikettikonetta laittamaan etikettejä vaateriin, vaan ne ovat vähän vinossa. Tyylipisteet kotiin! Juoman väritys on yllättävän halilakan kellertävä. Tuoksu pullon suulta on todella mielenkiintoinen. Siitä tulee mieleen yhdistelmä voimakasta punaviiniä ja jotain hyväntuoksuista pesuainetta, molemmat hyvällä tavalla. Maku on todella mausteinen. Ei siis tulinen, vaan enemmänkin pippurinen, muskottinen ja siihen suuntaan, you know? Etanolin makua en havaitse lainkaan ja alan jo epäillä, voiko asiaan vaikuttaa se, että olen ennen tätä maistellut neljä muuta viinaa. Vai onko se paha maku vaan saatu minulta piiloon? Viina kutkuttelee mennessään kitalakea ja kurkkua, mutta nämä eivät ole mitenkään negatiivisia havaintoja. Voiko sanoa, että viina on yllättävän hyvää? Ei tämäkään vahva alkoholi tee minusta viskin siemailijaa, mutta näköjään siemailuun kelpaavia viinojakin on.

KOKONAISARVOSANA: 85 / 100 (12.09.2023)

Maku: 80
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 70

Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.