Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey

Alkoholilaji: Viski (ruis)Viski
Alkoholipitoisuus: 45%
Valmistusmaa: Yhdysvallat

Yhdysvaltojen lakien mukaan ruisviski (rye) -nimikettä saa käyttää vain silloin, kun rukiin osuus viinan valmistuksessa käytetyistä viljoista on vähintään 51%. Muitakin kriteerejä toki on. Tässä ruisviskissä rukiin osuus on peräti 95%, joka on poikkeuksellisen suuri. Olen kuullut, että Ameriikassa monet bourbonin ystävät eivät pidä ruisviskiä edes viskinä, mutta sepä ei ole minun makuarvioni ongelma.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Bulleitin pullot ovat tyylikkäitä soikioita ja hassua on, että eivät ole kaikkien näiden vuosienkaan jälkeen saaneet etikettikonetta laittamaan etikettejä vaateriin, vaan ne ovat vähän vinossa. Tyylipisteet kotiin! Juoman väritys on yllättävän halilakan kellertävä. Tuoksu pullon suulta on todella mielenkiintoinen. Siitä tulee mieleen yhdistelmä voimakasta punaviiniä ja jotain hyväntuoksuista pesuainetta, molemmat hyvällä tavalla. Maku on todella mausteinen. Ei siis tulinen, vaan enemmänkin pippurinen, muskottinen ja siihen suuntaan, you know? Etanolin makua en havaitse lainkaan ja alan jo epäillä, voiko asiaan vaikuttaa se, että olen ennen tätä maistellut neljä muuta viinaa. Vai onko se paha maku vaan saatu minulta piiloon? Viina kutkuttelee mennessään kitalakea ja kurkkua, mutta nämä eivät ole mitenkään negatiivisia havaintoja. Voiko sanoa, että viina on yllättävän hyvää? Ei tämäkään vahva alkoholi tee minusta viskin siemailijaa, mutta näköjään siemailuun kelpaavia viinojakin on.

Maku: 80
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 70

KOKONAISARVOSANA: 85

Maksimipistemäärä on 100. Olen arvioinut alkoholin 12.09.2023.

Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey drinkeissä

  • Katso tästä tekemäni drinkit, jotka sisältävät tätä alkoholia.
  • Jos haluat nähdä vuoroaan odottavat drinkit tästä alkoholista, klikkaa tästä.
Jos etsit jotain toista alkoholia, kokeile hakusivua.