Daiquiri (persikka-passion)

Daiquiri (persikka-passion)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 18.75 % i
Tilavuus: 100 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti, jossa käytän itse valmistamaani persikka-passion siirappia.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsytetty) Bacardi Carta Blanca 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 25 ml
Persikka-passion siirappi 25 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Jos oli persikkaversio Daiquirista pliisu persikan maun suhteen, niin tämäpä ei ole. Tai siis ei tässäkään persikka maistu. Sissus kun meinaa vaan olla kirpsakka tuo passionhedelmä. Laitoin 2 osaa rommia (valitettavasti Plantation 3 Years oli lopussa ja Probitas vasta tulossa), 3/4 osaa limeä ja 1 osa siirappia. Tämä kirpsakka siirappi peittäisi alleen vaikka minkä viinan, joten tätä voisi kokeilla vaikka Wray & Nephewin kanssa. Eihän siirapin tietenkään kuuluisi olla näin kirpsakka, vaan makeutta pitäisi olla puolet lisää. No, enpä kyllä muista tarkalleen reseptiänikään. Siinä oli tuoretta persikkaa, passionpyrettä pakasteesta, sokeria ja vettä. Hyviä puolia jos hakee, niin eipähän maistu etanoli ja onhan tuo passionin maku kirpsakkanakin melko hyvä.

ARVOSANA: 75 / 100 (19.08.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.