Daiquiri (persikka-passion)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 100 ml Alkoholipitoisuus: 18.75 % Ravintola-annoksia: 1.2 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat Tehty & arvioitu: 19.08.2023 |
Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti, jossa käytän itse valmistamaani persikka-passion siirappia.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Rommi (kypsytetty) | Bacardi Carta Blanca | 50 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 25 ml |
Persikka-passion siirappi | 25 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Jos oli persikkaversio Daiquirista pliisu persikan maun suhteen, niin tämäpä ei ole. Tai siis ei tässäkään persikka maistu. Sissus kun meinaa vaan olla kirpsakka tuo passionhedelmä. Laitoin 2 osaa rommia (valitettavasti Plantation 3 Years oli lopussa ja Probitas vasta tulossa), 3/4 osaa limeä ja 1 osa siirappia. Tämä kirpsakka siirappi peittäisi alleen vaikka minkä viinan, joten tätä voisi kokeilla vaikka Wray & Nephewin kanssa. Eihän siirapin tietenkään kuuluisi olla näin kirpsakka, vaan makeutta pitäisi olla puolet lisää. No, enpä kyllä muista tarkalleen reseptiänikään. Siinä oli tuoretta persikkaa, passionpyrettä pakasteesta, sokeria ja vettä. Hyviä puolia jos hakee, niin eipähän maistu etanoli ja onhan tuo passionin maku kirpsakkanakin melko hyvä.