Daiquiri (ananas)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 20 % i
Tilavuus: 100 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (maustettu) Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 25 ml
Sokeriliemi (2:1) 25 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Maistoin elämäni ensimmäisen Daiquirin Helsinki Drink Festivaaleilla maaliskuussa 2023. Kyseinen Daiquiri tehtiin minulle Plantationin kojulla juurikin tästä ananasrommista. Tykästyin tähän heti. Niin yksinkertainen valmistaa ja niin herkullinen. Puolet rommia ja loppupuolikas puoliksi limemehua ja sokerilientä. Ei lainkaan etanolin makua, mutta mahtava määrä muita herkullisia makuja.

ARVOSANA: 95 / 100 (25.03.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.