French Martini

VIDEO

French Martini (mesimarja)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 16.9 % i
Tilavuus: 180 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Drinkki kehitettiin 1980-luvulla Yhdysvalloissa. Alkuperäisessä drinkissä käytetään mustaherukkalikööriä ja sen yleinen (makeampi) vaihtoehto on ranskalainen musta vadelmalikööri Chambord. Sain kuitenkin käsiini suomalaista mesimarjalikööriä ja halusin koittaa sitä tässä drinkissä. Lisäksi “yleisimmässä” alkuperäisen drinkin reseptissä suhteet ovat 4:1:3 (vodka, likööri, mehu) kun tässä variaatiossa suhteet ovat 1:1:2 (vodka, likööri, mehu) korostaen mesimarjalikööriä.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Vodka Ketel One Vodka 45 ml
Likööri (mesimarja) Lignell & Piispanen Mesimarja 45 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Ananasmehu 90 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Mesimarjaversio kuvassa vasemmalla. Mesimarjalikööri antaa yllättävän vähän väriä drinkille (vrt. vadelmaversio samasta). Ananasmehun keltainen on yhä lähes keltainen ja vain aavistuksen oranssin puolelle vivahtava. Tuoksussa huomaan oikeastaan vain ananaksen. Maussa onneksi ananas ja mesimarja yhdessä luovat makean yhdistelmän, jossa kumpikin maistuu, mutta kumpikaan ei peitä toista. Vodkan tuoma etanolikin maistuu, mutta onneksi vain miedosti. Ihan mukava drinkki. Luokittelisin tämän sinne kuvitteelliseen “elegantit drinkit” kategoriaan. Molemmat versiot saavat saman arvosanan, vaikka maistuvatkin eriltä. Paremmuusjärjestykseen en osaa niitä laittaa.

ARVOSANA: 85 / 100 (23.06.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: