French Martini
Katso video
drinkin valmistuksesta
YouTube-kanavallani:
French Martini

French Martini (mesimarja)

Drinkki kehitettiin 1980-luvulla Yhdysvalloissa. Alkuperäisessä drinkissä käytetään mustaherukkalikööriä ja sen yleinen (makeampi) vaihtoehto on ranskalainen musta vadelmalikööri Chambord. Sain kuitenkin käsiini suomalaista mesimarjalikööriä ja halusin koittaa sitä tässä drinkissä. Lisäksi “yleisimmässä” alkuperäisen drinkin reseptissä suhteet ovat 4:1:3 (vodka, likööri, mehu) kun tässä variaatiossa suhteet ovat 1:1:2 (vodka, likööri, mehu) korostaen mesimarjalikööriä.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
VodkaKetel One Vodka45 ml
Likööri (mesimarja)Lignell & Piispanen Mesimarja45 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Ananasmehu90 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 16.9% i

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Mesimarjaversio kuvassa vasemmalla. Mesimarjalikööri antaa yllättävän vähän väriä drinkille (vrt. vadelmaversio samasta). Ananasmehun keltainen on yhä lähes keltainen ja vain aavistuksen oranssin puolelle vivahtava. Tuoksussa huomaan oikeastaan vain ananaksen. Maussa onneksi ananas ja mesimarja yhdessä luovat makean yhdistelmän, jossa kumpikin maistuu, mutta kumpikaan ei peitä toista. Vodkan tuoma etanolikin maistuu, mutta onneksi vain miedosti. Ihan mukava drinkki. Luokittelisin tämän sinne kuvitteelliseen “elegantit drinkit” kategoriaan. Molemmat versiot saavat saman arvosanan, vaikka maistuvatkin eriltä. Paremmuusjärjestykseen en osaa niitä laittaa.

ARVOSANA: 85

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 23.06.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.