Irish Maid

VIDEO

Irish Maid

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 19.6 % i
Tilavuus: 150 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Iso kirkas jääpala

Juuri ennen tämän drinkin valmistamista valmistin drinkin, jossa pohjaviinana oli gini. Nyt kokeillaan seljankukkalikööriä irlantilaisen viskin kaverina.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (irlanti) Dead Rabbit 60 ml
Likööri (seljankukka) St. Germain 15 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 22.5 ml
Sokeriliemi (1:1) 22.5 ml
Tuorekurkku 30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Enpä olisi ikinäkuunapäivänä uskonut, että tuorekurkusta voisi irrota näin selkeä maku drinkkiin. Kurkun raikkaan, mutta samalla ministi multaisen maun tunnistaa ihan selvästi ja seljankukkalikööri nostaa drinkin makua vielä kevyesti kukkaisempaan suuntaan. Drinkki on enemmän makea kuin kirpeän raikas, vaikka sitruuna tekeekin parhaansa kirpsakkuuden lisäämisessä. Mutta mihin se viski hävisi? Muistinko minä lisätä sitä sheikkeriin lainkaan? Täytynee varmistaa videolta. Tässä ei todellakaan maistu etanoli, mutta ne viskin mukavatkaan aromit eivät nyt oikein pääse esiin. Tokihan drinkki on jo nyt erittäin hyvä, vaikka onkin melko mieto makumaailmaltaan, mutta se olisi luultavasti vielä parempi jos vähän maistuisi se viskikin.

ARVOSANA: 90 / 100 (30.03.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.