Syksyn Satoa (puolukka)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 135 ml Alkoholipitoisuus: 20.1 % Ravintola-annoksia: 1.8 Tehty & arvioitu: 11.10.2023 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora Jää lasissa: Ei mitään Sesonki: Syksyn synkät illat |
Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Tämä drinkkiresepti on tarkoitettu syysmasennuksen taltuttamiseen ja se on peräisin ihan omasta päästäni.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Brandy (hedelmä) | Laird’s Blended Applejack | 60 ml |
Gini (plymouth) | Plymouth Original Strenght Dry Gin | 7.5 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Puolukkasiirappi | 30 ml |
Omenamehu (kirkas) | 30 ml |
Sitruunamehu | 7.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tein drinkin pihlajanmarjasiirapilla ja puolukkasiirapilla (kuvassa oikealla). Siirapin vaihtaminen pihlajasta puolukkaan muuttaa drinkin maun totaalisesti muuksi, mutta ainesosien tasapaino säilyy hyvänä. Puolukasta en marjana tai oikein missään muussakaan muodossa pidä, mutta tässä siirappimuodossa ja drinkissä se toimii vallan mainiosti. Se puolukan luontainen pieni happamuus toimii hyvin muiden ainesosien kanssa. Sanoisin, että tämä puolukkaversio on selvästi pihlajaversiota makeampi ja samalla aavistuksen enemmän minun suun mukainen. Molemmat ovat kuitenkin niin onnistuneita sekoituksia, että hymyilen varmaan vielä loppupäivän onnistumiselle.