Syksyn Satoa pihlajanmarjasiirapilla ja puolukkasiirapilla

VIDEO

Syksyn Satoa (puolukka)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 20.1 % i
Tilavuus: 135 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Tämä drinkkiresepti on tarkoitettu syysmasennuksen taltuttamiseen ja se on peräisin ihan omasta päästäni.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Brandy (hedelmä) Laird’s Applejack 60 ml
Gini (plymouth) Plymouth Original Strenght Dry Gin 7.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Puolukkasiirappi 30 ml
Omenamehu (kirkas) 30 ml
Sitruunamehu 7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tein drinkin pihlajanmarjasiirapilla ja puolukkasiirapilla (kuvassa oikealla). Siirapin vaihtaminen pihlajasta puolukkaan muuttaa drinkin maun totaalisesti muuksi, mutta ainesosien tasapaino säilyy hyvänä. Puolukasta en marjana tai oikein missään  muussakaan muodossa pidä, mutta tässä siirappimuodossa ja drinkissä se toimii vallan mainiosti. Se puolukan luontainen pieni happamuus toimii hyvin muiden ainesosien kanssa. Sanoisin, että tämä puolukkaversio on selvästi pihlajaversiota makeampi ja samalla aavistuksen enemmän minun suun mukainen. Molemmat ovat kuitenkin niin onnistuneita sekoituksia, että hymyilen varmaan vielä loppupäivän onnistumiselle.

ARVOSANA: 92 / 100 (11.10.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Autodidakti Miksologi itse. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.