Nyt on drinkissä sellaisia ainesosia, että en oikein tiedä pitäisikö lopputuotosta odottaa innolla vai kauhulla. Mezcal ei ole ollut suosikkialkoholini missään vaiheessa, eikä Chartreusenkaan yrttinen maku suosikkejani ole, ainakaan sellaisenaan.
Nyt on drinkissä sellaisia ainesosia, että en oikein tiedä pitäisikö lopputuotosta odottaa innolla vai kauhulla. Mezcal ei ole ollut suosikkialkoholini missään vaiheessa, eikä Chartreusenkaan yrttinen maku suosikkejani ole, ainakaan sellaisenaan.
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 35.3 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.8 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 76 ml
Käyttämäni välineet:
VÄLINEETMainittujen olennaisten välineiden lisäksi on toki käytetty myös jiggereitä tai muita mitta-astioita ja mahdollisesti veitsiä, sitruspuristimia, leikkuulautoja yms. Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Tehty & arvioitu: 14.02.2024
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 35.3 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.8 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 76 ml
Tehty & arvioitu: 14.02.2024
Käyttämäni välineet:
VÄLINEETMainittujen olennaisten välineiden lisäksi on toki käytetty myös jiggereitä tai muita mitta-astioita ja mahdollisesti veitsiä, sitruspuristimia, leikkuulautoja yms. Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani. DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä. Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen
Alkoholittomat ainesosat:
Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä.
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen Määrä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
No osasihan sen odottaa, että tästä ei suosikkidrinkkiä tullut. Mezcalin savuisuus peittää alleen niin vermutin, greippikateron kuin suurimmksi osaksi Chartreusen yrttilajitelmankin. Tuossa savuisuudessa vaan on jotain suorastaan vastenmielistä, joka ei houkuta hörppimään drinkkiä yhtään enempää kuin on pakko tämän arvion kirjoittamiseksi ja makukokemusten varmistamiseksi. Savuisuushan tulee mezcaliin siitä, kun agaavea paahdetaan. Valmistusmenetelmä ja agaavelajitkin ovat erit kuin tequilan valmistuksessa, vaikka saman kasviperheen tuotteita ovatkin. Huomaan muutaman hörppäyksen jälkeen, että tämä savuisuus muistuttaa aavistuksen verran palavan kumin, kuten autorenkaan hajua. Mahtaisiko olla mieleesi?
ARVOSANA: 40 / 100
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
No osasihan sen odottaa, että tästä ei suosikkidrinkkiä tullut. Mezcalin savuisuus peittää alleen niin vermutin, greippikateron kuin suurimmksi osaksi Chartreusen yrttilajitelmankin. Tuossa savuisuudessa vaan on jotain suorastaan vastenmielistä, joka ei houkuta hörppimään drinkkiä yhtään enempää kuin on pakko tämän arvion kirjoittamiseksi ja makukokemusten varmistamiseksi. Savuisuushan tulee mezcaliin siitä, kun agaavea paahdetaan. Valmistusmenetelmä ja agaavelajitkin ovat erit kuin tequilan valmistuksessa, vaikka saman kasviperheen tuotteita ovatkin. Huomaan muutaman hörppäyksen jälkeen, että tämä savuisuus muistuttaa aavistuksen verran palavan kumin, kuten autorenkaan hajua. Mahtaisiko olla mieleesi?
ARVOSANA: 40 / 100