Strawberry Fields

Strawberry Fields

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 19.8 % i
Tilavuus: 110 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Iso kirkas jääpala

Tämä resepti kiinnitti huomioni hyvällä tavalla heti, kun se interwepsissä osui näkökenttääni. Tässä on useampi ainesosa, joita en varsinaisesti fanita (tequila, orgeat ja Campari). Haluan kuitenkin uskoa, että ne kaikki voivat toimia drinkissä, jos määrät ja kokonaisuus osuvat kohdilleen.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Tequila (reposado) Espolòn Reposado 45 ml
Katkero (bitter) Campari 15 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Mansikkasiirappi 20 ml
Orgeat 15 ml
Limemehu 15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä tuoksuu orgeat, mansikka ja aavistuksen verran tequilakin. Maussa pinnalle nousee yllättävän voimakkaana Camparin tuoma kitkeryys. Myös orgeat maistuu selvästi. Muut maut jäävät satunnaisiksi, valitettavasti. Drinkki maistuu siltä, että ainesosien määriä säätämällä tästä voisi tulla jotain varsin hyvääkin. Käyttämäni orgeat on Giffardin valmistamaa ja sen määrää vähentäisin reseptissä varmaan kymmeneen milliin. Saman tekisin Camparille. Varmuutta sille, pääsisikö noiden muutosten jälkeen jo tequila ja mansikkasiirappikin esiin, ei tietenkään ole ilman kokeilua… jota en nyt tee.

ARVOSANA: 70 / 100 (23.02.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.