Last Word (jaune)
Katso video
drinkin valmistuksesta
YouTube-kanavallani:
Last Word

Last Word (jaune)

Last Word on yrttinen drinkki, jonka resepti on helppo muistaa, sillä kaikkia ainesosia tulee siihen yhtä paljon. Voit siis tehdä drinkin pieneen drinkkilasiin tai halutessasi vaikka isoon kahvimottiin. Oikeaoppisesti drinkissä tulee käyttää vihreää Chartreusea, mutta pakkohan tätä on kokeilla tällä toisellakin, vähempialkoholisella ja makeammalla Chartreusella.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
Gini (london dry)Botanist Islay Dry Gin22.5 ml
Likööri (yrtti)Chartreuse Jaune22.5 ml
Likööri (kirsikka)Luxardo Maraschino Originale22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu22.5 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 30.3% i

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Pelkäsin juoman olevan kovin yliyrttinen, mutta limemehu ja varmaan liköörin sisältämä hunajan tuoma makeuskin tasoittaa yrttisyyttä selvästi. Maku on kokonaisuutena vallan tasapainoinen, eikä mikään yksittäinen maku varsinaisesti peitä muita, vaikka yrttisyys (kuten tietenkin odottaa saattoikin) on drinkin päämaku. Pidän tästä makeammasta versiosta hieman enemmän kuin samaan aikaa valmistamastani vihreän Chartrousen versiosta, joskaan tästäkään ei suursuosikkia tule, enkä näe tekeväni tätä drinkkiä ainakaan itselleni toiste.

ARVOSANA: 75

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 19.08.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.