Last Word (jaune)

VIDEO

Last Word (jaune)

Drinkkiperhe: Spirit Forward
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 30.3 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Last Word on yrttinen drinkki, jonka resepti on helppo muistaa, sillä kaikkia ainesosia tulee siihen yhtä paljon. Voit siis tehdä drinkin pieneen drinkkilasiin tai halutessasi vaikka isoon kahvimottiin. Oikeaoppisesti drinkissä tulee käyttää vihreää Chartreusea, mutta pakkohan tätä on kokeilla tällä toisellakin, vähempialkoholisella ja makeammalla Chartreusella.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Gini (london dry) Botanist Islay Dry Gin 22.5 ml
Likööri (yrtti) Chartreuse Jaune 22.5 ml
Likööri (kirsikka) Luxardo Maraschino Originale 22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Pelkäsin juoman olevan kovin yliyrttinen, mutta limemehu ja varmaan liköörin sisältämä hunajan tuoma makeuskin tasoittaa yrttisyyttä selvästi. Maku on kokonaisuutena vallan tasapainoinen, eikä mikään yksittäinen maku varsinaisesti peitä muita, vaikka yrttisyys (kuten tietenkin odottaa saattoikin) on drinkin päämaku. Pidän tästä makeammasta versiosta hieman enemmän kuin samaan aikaa valmistamastani vihreän Chartrousen versiosta, joskaan tästäkään ei suursuosikkia tule, enkä näe tekeväni tätä drinkkiä ainakaan itselleni toiste.

ARVOSANA: 75 / 100 (19.08.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.