Whiskey Peach Smash

VIDEO

Whiskey Peach Smash

Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 13.3 % i
Tilavuus: 271 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Iso kirkas jääpala

Tämä kesädrinkki on ollut mielessäni jo pitkään. Valitsin bourboniksi juuri Jack Daniel’sin sen (omien havaintojeni perusteella) makeuden ja banaanivivahteiden vuoksi. Alempana mainittu drinkin alkoholipitoisuus ei tämän drinkin kohdalla varmaan ole lähelläkään totuutta, sillä reseptissä käskettiin laittaa kaksi viipaletta persikkaa ja kolme lohkoa sitruunaa. Arvioni siitä, että molemmat olisivat 90 ml voi heittää pahastikin. Minttua piti olla viisi lehteä. Lisäksihän muussatut hedelmät siivilöidään pois, jolloin vain niiden mehu menee lasiin. Alkoholipitoisuus on kenties mahdollisesti oikeasti yli 20%, ehkä.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (bourbon) Jack Daniel’s Old No. 7 60 ml
Triple Sec / Curaçao Pierre Ferrand Dry Curaçao 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Persikka (tuore) 90 ml
Sitruuna (lohko/pala) 90 ml
Minttu (muu kuin koriste) 1 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Minttupuska tuoksuu luonnollisesti selkeänä kun lasin tuo huulille. Drinkissä maistuu sitruuna ja… maistuuko tässä mikään muu? No ei maistu! Lähinnä tulee kirosanoja vain mieleen. Tämä drinkki meni aikalailla kaikilta osin reisille (pl. ulkonäkö), sillä 1) sheikkasin liian kauan, joka aiheuttaa vetisyyden, 2) sitruunaa oli ihan liikaa suhteessa persikkaan ja kaikista enitten ottaa pattiin 3) kaupan persikat olivat umpiraakoja, joten niistä ei makua irtoa vähääkään. Todella suuri pettymys näkyy myös paljon odotetun drinkin arvosanassa, mutta minkäs teet. Tekemällä toisin ja kypsillä hedelmillä olisi ehkä tullut parempaa. No sentään ei maistunut etanolikaan.

Lisäys 4.8.2023: Koska olin ollut tämän drinkin suhteen niin toiveikas niin pitkään, päätin antaa tälle uuden mahdollisuuden. Laitoin nyt puolikkaan (kypsän) persikan pilkottuna, yhden sitruunalohkon puolitettuna ja sheikkasin vain 8 sekuntia. Pitäisi siis olla kaikki kohdillaan. Vaan ei ole. Sitruuna ei toki enää maistu päälimmäisenä eikä juoma ole lainkaan vetinen, mutta ei persikastakaan kyllä mitään makua irtoa. Tästä tuli nyt vain viinaisempi versio ja arvosana paranisi korkeintaan viidellä (5) pisteellä. Luovutan.

ARVOSANA: 65 / 100 (01.08.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Punchdrink. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: