Brambubble (london dry)
Drinkkiperhe: Highball / Fizz Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 187.5 ml Alkoholipitoisuus: 15 % | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat Tehty & arvioitu: 01.01.2024 |
Huomaa, että kuohuviiniä ei sheikata muiden ainesosien kanssa. Sheikkaa kaikki muut ainesosat, kaada ne lasiin ja kaada vasta sitten kuohuviini sekaan ja pyöräytä lusikalla tai pillillä kevyesti. Käyttämäni prosecco tässä drinkissä oli Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Gini (london dry) | Beefeater London Dry Gin | 30 ml |
Likööri (karhunvatukka) | G.E. Massenez Crème de Mûre | 15 ml |
Kuohuviini | Prosecco | 120 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 15 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 7.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Näillä mittasuhteilla ja tällaisella melko neutraalilla ginillä valmistettaessa kuoharin osuus drinkin maussa on merkittävä. Muutkin ainesosat pääsevät kuitenkin esiin. Maistan selvästi karhunvatukkaliköörin, ginin katajamaisuuden sekä sitruunan pienen kirpakkuuden. Ainesosat ovat hyvin tasapainossa ja kaikki maistuu, mitä lasissa on. Näköjään kuohari sopii drinkkeihinkin vallan siedettävästi.
ARVOSANA: 80 / 100
Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.