Brambubble (london dry)

Brambubble (london dry)

Drinkkiperhe: Highball / Fizz
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 15 % i
Tilavuus: 187.5 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Huomaa, että kuohuviiniä ei sheikata muiden ainesosien kanssa. Sheikkaa kaikki muut ainesosat, kaada ne lasiin ja kaada vasta sitten kuohuviini sekaan ja pyöräytä lusikalla tai pillillä kevyesti.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Gini (london dry) Beefeater London Dry Gin 30 ml
Likööri (karhunvatukka) G.E. Massenez Crème de Mûre 15 ml
Kuohuviini Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry 120 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 15 ml
Sokeriliemi (1:1) 7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Näillä mittasuhteilla ja tällaisella melko neutraalilla ginillä valmistettaessa kuoharin osuus drinkin maussa on merkittävä. Muutkin ainesosat pääsevät kuitenkin esiin. Maistan selvästi karhunvatukkaliköörin, ginin katajamaisuuden sekä sitruunan pienen kirpakkuuden. Ainesosat ovat hyvin tasapainossa ja kaikki maistuu, mitä lasissa on. Näköjään kuohari sopii drinkkeihinkin vallan siedettävästi.

ARVOSANA: 80 / 100 (01.01.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.